Bedrijven

toegang tot talent

Be an Engineer geeft je direct toegang tot een grote groep talenten. Talent dat meteen aan de slag kan en een toekomst voor zich ziet in de technische branche. Eerder werkzaam in een andere branche of schoolverlaters met een praktische insteek. Iedereen is welkom.

divers talent

Talent dat instroomt via Be an Engineer heeft verschillende ervaringen op gedaan. Sommige kandidaten hebben al een hbo-studie in een andere richting afgerond. Je geeft instromers de kans terwijl je de markt van technisch talent verruimt. 

kwalitatief talent

Be an Engineer helpt je aan talent dat specifiek voor jouw organisatie is opgeleid. Je begeleidt kandidaten vier dagen in de week en één dag gaan ze naar de gekozen kennisinstelling toe voor hun opleiding.

WAT KAN DEELNAME BETEKENEN VOOR JOUW ORGANISATIE?

Als deelnemend bedrijf krijg je hulp van Be an Engineer bij het werven van technisch talent. Be an Engineer brengt je in contact met ambitieuze kandidaten die een passie hebben voor techniek. Je ontdekt tijdens de Meet & Match welke kandidaten bij jouw bedrijf zouden passen en bij de vacatures die je hebt uitstaan. Be an Engineer kijkt eerst naar de persoon en dan naar de opleiding. 

Als bedrijf vervul je niet alleen je vacatures. Je krijgt ook nog eens de frisse blik van kandidaten die een ander pad hebben bewandeld en daar al veel ervaring hebben opgedaan. Dat kan zijn omdat de kandidaten eerder hebben gewerkt in een andere branche en/of al een andere opleiding hebben gedaan.

Meld je nu aan om meer te weten te komen over Be an Engineer.

8

Hogescholen

4

Opleidingsvormen

48

Opleidingen

2

Brancheverenigingen

techniek is voor iedereen

Techniek is de manier om de wereld te helpen verduurzamen en de CO2 uitstoot te verminderen. Techniek is divers en breed. Een passie voor oplossingen bedenken en meewerken aan de toekomst zijn de sleutels tot succes.

DIVERSITEIT & TECHNIEK​

De achtergronden van de kandidaten zijn divers door paden die ze eerder gekozen hebben. Deze diversiteit in achtergronden, leeftijden en werkervaringen nemen ze mee naar jouw bedrijf. Jij ontdekt een nieuwe generatie gedreven talent, die staat te springen om aan de slag te gaan in de techniek. 

Betaald leren & werken

Op mbo-niveau kennen we de leer- en werktrajecten al jaren. Nu kan dit ook op hbo-niveau. Be an Engineer biedt landelijk 49 opleidingen aan, zodat je op één plek al jouw toekomstbestendige talent kan ontmoeten.

Meet & Match

De ideale mogelijkheid om kennis te maken met kandidaten en ze bij jouw bedrijf te introduceren. Jij laat ze zien wat werken in de techniek inhoudt bij jouw bedrijf.  Heb je een match? Dan bied je ze een baan aan waarbij ze maximaal 4 dagen gaan werken en 1 dag betaald gaan leren. 

Wanneer kun je meedoen?

Be an Engineer is toegankelijk voor alle technische bedrijven; van de bouw, industrie, installatiebranche tot en met de energietechniek of civiel engineering. We hebben een brede keuze uit opleidingsmogelijkheden vanuit alle hogescholen. Dit aanbod blijven we uitbreiden op basis van de behoeften uit het werkveld. 

Als werkgever betaal je de instromer voltijd en betaal je de deeltijd hbo-opleiding en benodigde studiematerialen. Er is keuze uit 2-jarige en 4-jarige hbo-deeltijdopleidingen. De studiebelasting is gemiddeld 25 uur per week, waarvan één dag in jouw tijd als werkgever. 

Kosten

  • Ten minste het minimumloon o.b.v. voltijd
  • Collegegeld
    Wettelijk collegegeld €2.209,- of
    instellingscollegegeld:  € 3.000,00-€ 10.000,- (indien de kandidaat al een bachelor heeft afgerond)
  • Studieboeken en – materialen

 

 

Hieronder vind je een aantal mogelijke subsidies.

Subsidieregeling Praktijkleren
De Subsidieregeling praktijkleren is een tegemoetkoming voor de kosten die u maakt voor de begeleiding van een leerling of student. Ook de loon- of begeleidingskosten van een promovendus of technologisch ontwerper in opleiding (toio) komen voor subsidie in aanmerking.

Hier vind je meer informatie:
Subsidieregeling Praktijkleren (rvo.nl)

Subsidieregeling omscholing naar kansrijke beroepen in de ICT en techniek
Werkgevers kunnen een eenmalig vast bedrag van € 3.750 aanvragen per om te scholen medewerker (maximaal 6 omscholingstrajecten per werkgever). Er is ruimte voor financiering van in totaal 2.666 omscholingstrajecten.
Hier vind je meer informatie:
Subsidieregeling omscholing naar kansrijke beroepen in de ICT en techniek (rvo.nl)

O&O fondsen
Opleidingsen Ontwikkelingsfondsen dragen financieel bij aan de scholing van werknemers in hun branche. Werkgevers kunnen een beroep doen op de middelen die de O&O-fondsen beheren. Sommige O&O-fondsen bieden zelf cursussen aan of ontwikkelen scholingsprojecten voor de branche. Alle O&O-fondsen hebben loopbaanadviseurs in dienst, die kunnen helpen bij scholingsen opleidingstrajecten voor uw werknemers.

Hier vind je meer informatie:
Opleiding & Beroep – Over deze site – Werkgevers (opleidingenberoep.nl)

HOE WERKT BE AN ENGINEER?

Be an Engineer brengt je in contact met kandidaten die graag willen starten met werken en leren in de techniek. Je geeft bij ons aan welke wensen je hebt, zoals opleidingsvoorkeuren. Vervolgens gaan we op zoek naar kandidaten die bij jouw bedrijf passen.

We brengen jullie in contact. Vervolgens zijn jullie samen aanzet. Als van beide kanten interesse is, plan je een kennismakingsgesprek in. Is er daarna nog steeds interesse? Dan plan je vervolggesprekken in. 

Sommige kandidaten weten van tevoren al goed welke opleiding ze willen doen. Andere kandidaten twijfelen nog tussen bepaalde opleidingen. Tijdens de gesprekken kunnen jullie samen kijken welke opleiding het beste past. 

Wil je meer weten over hoe Be an Engineer werkt? Meld je dan aan via deze link. We plannen dan graag een kennismakingsgesprek in. 

 

Help mee de uitdagingen van morgen aan te pakken!