Heb jij passie voor techniek?

Be an Engineer biedt jou een betaalde baan in de techniek én leren in deeltijd.

Er zijn veel vacatures voor engineers, waarin wordt gewerkt aan interessante vraagstukken zoals energietransitie, digitalisering, klimaatneutraal en verduurzaming. De komende jaren komen daar alleen maar meer vraagstukken bij. Engineers zijn nu dus harder nodig dan ooit, maar hoe kun je aan de slag in de techniek als je niet de juiste opleiding of werkervaring hebt? 

WAT KAN BE AN ENGINEER VOOR JE BETEKENEN?

Het traject Be an Engineer matcht je met bedrijven die banen aanbieden in de techniek. Je werkt vier dagen in de week en daarnaast volg je een twee- of vierjarige deeltijdopleiding (of duale opleiding) bij één van de aangesloten hogescholen. Jouw werkgever betaalt vervolgens niet alleen je fulltime salaris, maar ook je opleidingskosten en boeken.

Be an Engineer adviseert je over jouw opleiding en helpt je bij het maken van de keuze voor een werkgever. Je kiest zelf of je bij een klein of groot bedrijf wilt werken. Ook kies je zelf in welke branche je wilt werken en leren waaronder:

  • Energie
  • Bouw
  • Industrie
  • Installatietechniek

Meld je nu aan bij Be an Engineer! Na aanmelding maak je een profiel aan en vervolgens krijg je een uitnodiging voor een informatiesessie.

Wat kun je verwachten?

Het traject Be an Engineer begeleidt je in een zoektocht naar een baan én opleiding in de techniek. De lengte van het traject is afhankelijk van de opleiding die je kiest. Een deeltijd associate degree duurt twee jaar en een deeltijd bachelor vier jaar.

Beide opleidingen zijn op hbo-niveau en je hebt dus hbo werk- en denkniveau nodig met bijvoorbeeld een havo, vwo, of mbo niveau 4 diploma. Als je niet de juiste vooropleiding hebt en 21 jaar of ouder bent, kun je meedoen aan het toelatingsonderzoek. Meer informatie hierover vind je op de FAQ pagina.

Tijdens een informatiesessie vertellen we je wat Be an Engineer voor jou kan betekenen. Daarnaast krijg je meer inzicht in de verschillende opleidingsmogelijkheden en aangesloten bedrijven. Na aanmelding en het invullen van je profiel word je uitgenodigd voor een informatiesessie.

CARRIÈRE IN DE TECHNIEK

Binnen de bedrijven die deelnemen aan Be an Engineer zijn de mogelijkheden groot, afhankelijk van je interesse en profiel. Als starter kan je onder andere kiezen uit functies als engineer, BIM-modelleur, bouwmanager, werkvoorbereider, technisch beheerder, contractbeheerder of projectleider. Kijk hier welke bedrijven meedoen.

PERSOONLIJKE GROEI​

Met Be an Engineer begin je met werken en leren tegelijk. Een uitdagende combinatie waarin het belangrijk is keuzes te maken, alleen zo vind je tijd voor je baan en studie. Dat zal soms wat extra aandacht vragen. Gelukkig heb je meer studiegenoten die hetzelfde proces doorlopen zodat je met elkaar kunt sparren.

Altijd in de buurt

Zeven hogescholen zijn nu betrokken bij Be an Engineer. Bij elkaar bieden ze ongeveer 50 opleidingen aan. Er is keuze genoeg om een opleiding bij jou in de buurt te volgen. Ook als het over een geschikte baan gaat, kan je aangeven in welke regio je zou willen werken.

Jouw succes voorop

Be an Engineer is succesvol als jij succesvol bent. Het gaat om jouw toekomst en werkgeluk. Wij van Be an Engineer zoeken met je mee en helpen je in het oriëntatieproces. Soms gaat dat heel snel, soms is er meer tijd nodig. Wij geven je het hele traject het vertrouwen om in gesprek te gaan en te onderzoeken wat voor rol in de techniek jij wil.