Heb jij een passie voor techniek?
Be an Engineer brengt je in contact met technische bedrijven die jou een betaalde baan bieden én je opleidingskosten betalen. Je werkt vier dagen en volgt daarnaast een dag in de week een twee- of vierjarige technische deeltijd hbo-opleiding bij één van de participerende hogescholen.
De accountmanager van Be an Engineer bij de hogeschool van jouw voorkeur adviseert in je keuze voor een opleiding en helpt je bij het vinden van een werkgever. Je bepaalt zelf in welke branche je wil werken en leren, zoals de bouw, energie, industrie of installatietechniek.
Lijkt dit je wat? Meld je dan nu aan bij Be an Engineer!
…want met al die technologie gaat er nogal eens iets mis…
Instromen in de techniek was nog nooit zo eenvoudig!
Hoe werkt Be an Engineer?
Be an Engineer kan je op de volgende manier helpen met een hbo-opleiding en een baan in de techniek:
- Aanmelden
Meld je kosteloos aan bij Be an Engineer en hoor meer over de mogelijkheden om te werken en leren in de techniek! - Intakeformulier
Na aanmelding log je in met je accountgegevens en geef je in het intakeformulier aan waar je naar op zoek bent. De accountmanager van de hogeschool van je voorkeur neemt contact met je op om dit te bespreken en je verder te begeleiden. - Oriëntatieproces
De accountmanager helpt je om in contact te komen met bedrijven die op zoek zijn naar mensen zoals jij. Je bent gedurende het hele traject zelf in de regie, dus wees proactief. Onderzoek welke richting je op zou willen en kijk op internet naar vacatures bij bedrijven die je interesse wekken. Je kunt hier zelf ook solliciteren, de accountmanager is er om je te helpen bij het vinden van een leer- en werkplek. - Kennismaking
Bij wederzijdse interesse ga je in gesprek met het bedrijf om jouw ambities en de mogelijkheden te bespreken. Samen kijken jullie of de wensen en verwachtingen overeenkomen. De accountmanager bij de hogeschool blijft betrokken; neem regelmatig contact op om dit proces te bespreken. - Aangenomen!
Als de gesprekken met het bedrijf goed gaan en jullie beiden positief zijn, teken je een contract. Je gaat volledig in dienst bij het bedrijf (dus niet bij Be an Engineer). Na overleg met je werkgever schrijf je je vervolgens (zelf) in voor een passende deeltijdopleiding bij de hogeschool. Je zorgt ervoor dat je werkgever de factuur op tijd ontvangt, zodat zij je opleidingskosten kunnen betalen. - Start werken en leren
Eenmaal aan de slag werk je maximaal vier dagen en volg je één dag per week onderwijs bij de hogeschool. Naast je werk heb je 12 tot 16 uur per week zelfstudie-uren die je zelf indeelt in je vrije tijd.
Zij gingen je voor…
Lees de positieve ervaringen van kandidaten!
Unica
Wat je leert, kun je meteen in de praktijk brengen. Dat is heel iets anders dan dat je alleen in lessen zou meekrijgen. Laatst heb ik meegemaakt hoe een warmtebron werd geboord, een echte daadwerkelijke put in Haarlem. Het idee dat je daaraan meewerkt en de nieuwigheid die daarbij komt kijken, maakt het voor mij zo interessant.
Rogier Koops (32)
Project EngineerHomij
Door de coronacrisis raakte ik mijn baan kwijt en moest ik mijn plannen omgooien. Maar ik ben inmiddels wel 27 jaar en heb een eigen huurhuis dat gewoon betaald moet worden. Volledig studeren zat er voor mij niet. Dit is een hele mooi weg om toch door te kunnen studeren. Met techniek kun je zo veel meer kanten op dan je in eerste instantie zou denken!
Emelie Lammers (27)
WerktuigbouwkundigeHAN University / SEECE
Ik was zelfstandig ondernemer en had goede klanten. Maar ik was ook wel een beetje uitontwikkeld in het beroep. Dan kun je weinig kanten op. Een deeltijdstudie in de techniek is pas te doen als je er een baan bij hebt. Er is geen school die dat voor je regelt. Tot nu dus. Dit is een mooie gelegenheid om van beroep te kunnen veranderen.
Patricia Boogaard (48)
Projectleider EnergieCroonwolter&dros
Ik vond het altijd al interessant om dingen uit elkaar te halen. Voor mij is meteen de techniek in duiken wel het leukste aan de combinatie van werken en leren. Omdat ik nu meteen in de branche werk, studeer ik voor het echie, niet voor een voldoende. Daardoor probeer je technische systemen zo goed mogelijk te bestuderen, want eigenlijk moet je het meteen 100% goed doen.
Jeroen Veeneman (24)
EngineerExtra hulp nodig?
Be an Engineer helpt je graag met je toekomst in de techniek, ook als je nog niet klaar bent voor het volgen van een hbo-opleiding.