vragen over be an engineer

FAQ

Hier vind je de meest gestelde vragen over Be an Engineer voor kandidaten, bedrijven en partners. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op via team@beanengineer.nl.

Opleiding

Voor een associate degree en hbo bachelor gelden dezelfde toelatingseisen. Je begint op hetzelfde niveau. Na het afronden van een associate degree heb je niveau 5. Dit niveau valt tussen mbo niveau 4 (niveau 4) en hbo (niveau 6) in. Bij sommige opleidingen kan je daarna doorstromen naar een hoger jaar in een bachelor.

Je kunt in september en februari starten met een deeltijd opleiding. Bij sommige opleidingen kan je alleen starten in september. Dit kan je vinden op deze paginaDe Hanze Hogeschool heeft ook opleidingen met als startmoment april en november. 

Je werkgever betaalt je opleiding, boeken en studiematerialen.

Dit verschilt per opleiding en hoe snel je studeert; gemiddeld tussen de 12 en 16 uur zelfstudie naast de lessen die je volgt.

Ja, afhankelijk van je vooropleiding, kun je op andere manieren instromen.

  • Havo of vwo, maar niet het juiste vakkenpakket:
    Deficientiecursus voor de missende vakken
  • Geen vooropleiding, mbo niveau 2 of mbo niveau 3:
    21+ toets of toelatingstoets


Bekijk de pagina van de desbetreffende opleiding voor de juiste toelatingsmogelijkheden.

Be an Engineer brengt je op een laagdrempelige manier in contact met verschillende bedrijven tijdens. Dit kan leiden tot een kennismakingsgesprek, wat uiteindelijk kan leiden tot een baan. Daarnaast kunnen gesprekken je meer inzicht geven in de verschillende banen en je zo helpen om een keuze te maken tussen de verschillende opleidingen.

Schroom niet om te mailen naar team@beanengineer.nl. We kijken graag met je mee en sturen je eventueel door naar de juiste persoon die jou verder kan helpen.

In de mails die we je hebben gestuurd na je inschrijving kun je onderaan klikken op de knop ‘afmelden’. Of stuur een mail naar team@beanengineer.nl

Dit hangt af van welke opleiding jij volgt. Mail naar team@beanengineer.nl, dan sturen we je door naar de accountmanager van jouw hogeschool. 

Dat verschilt per opleiding. De lesdagen kun je vinden op de website van de desbetreffende school en opleiding.

Ja, dat kan. De precieze inhoud van het toelatingsonderzoek verschilt per hogeschool en opleiding. Je kunt hiervoor het beste contact opnemen met de accountmanager van de hogeschool van je voorkeur. Kijk voor de contactgegevens op deze website of mail naar team@beanengineer.nl

Werken

Nee, dit hoeft niet. Ben je niet tevreden over je werkplek? Ga dan eerst in gesprek met je werkgever over de mogelijkheden. Besluit je om te stoppen? Neem dan contact op met de accountmanager van je hogeschool of via team@beanengineer.nl. Dan kunnen we samen op zoek gaan naar een andere werkgever.

Het verschilt per bedrijf of ze een proefmaand hanteren. Je kunt hierover in gesprek gaan met je werkgever. 

Dit verschilt per werkgever. Je krijgt ten minste het minimum loon en wordt betaald voor vijf dagen werk, terwijl je vier dagen werkt en een dag per week les hebt. 

Je werkt maximaal vier dagen per week en volgt een dag per week onderwijs.

Dit verschilt per opleiding en branche. De meeste bedrijven willen graag dat je het bedrijf leert kennen en weet wat er op de werkvloer speelt. Zo begin je bijvoorbeeld bij Unica eerst werken op de bouwplaats. Daarna vervul je verschillende functies om het bedrijf goed te leren kennen. Je kan bijvoorbeeld doorgroeien naar een baan als projectleider. Tijdens een Meet&Match kan je meer leren over hoe het werkt bij de verschillende bedrijven. 

Je kunt gaan werken bij verschillende bedrijven. Je werkt niet voor Be an Engineer. We bemiddelen tussen jou en de werkgever.

Mail hiervoor naar je accountmanager of team@beanengineer.nl. Ze kunnen aangeven welke bedrijven momenteel kandidaten zoeken met jouw profiel.

Bedrijven

  • Veel kandidaten ontmoeten. Wij hebben een groot aantal talenten in ons netwerk. Door je in te schrijven ontvang je 3-wekelijks een overzicht met beschikbare kandidaten. Door deel te nemen aan een Meet&Match spreek je meerdere interessante kandidaten in korte tijd. 
  • Divers talent. De achtergronden van onze kandidaten zijn verschillend. Dit geldt ook voor de kennis. Sommige kandidaten hebben al een hbo bachelor afgerond, waarbij hun huidige kennis van pas kan komen in jullie bedrijf.

Je geeft aan Be an Engineer door wat je wensen zijn qua kandidaten. Vervolgens stellen onze accountmanagers kandidaten aan je voor. Je kunt zelf kiezen of je wel of niet een kennismakingsgesprek wilt inplannen met de kandidaten. Ook ontvang je 3-wekelijks een overzicht met beschikbare kandidaten. Je kunt bij interesse hun contactgegevens opvragen via team@beanengineer.nl en hen zelf benaderen voor een kennismakingsgesprek.

Het is belangrijk om er bij de begeleiding rekening mee te houden dat sommige kandidaten nog geen ervaring hebben binnen de techniek sector. We adviseren om van te voren te bespreken met de kandidaat wat hij/zij wenst in de begeleiding. Door dit regelmatig te evalueren, zorg je ervoor dat jij en de kandidaat tevreden blijven.

Dit is afhankelijk van een paar factoren. Je kunt voor meer informatie mailen naar team@beanengineer.nl.

De accountmanager van de dichtsbijzijnde hogeschool neemt contact met je op nadat je je hebt aangemeld via de website en je profiel hebt ingevuld. Samen spreken jullie een dag en tijdstip af voor een kennismakingsgesprek.

Mail naar team@beanengineer.nl. We zijn momenteel bezig met het ontwikkelen van een training. We kunnen samen kijken naar de passende mogelijkheden.

Je kunt je aanmelden via dit formulier. Ook als je nog niet zeker weet of jij wilt deelnemen, kun je meer informatie krijgen door je aan te melden.

Partners

Via dit formulier kun je vrijblijvend aangeven dat je interesse hebt om partner te worden. We zullen dan contact met je opnemen. Je kunt ons ook mailen via team@beanengineer.nl

In de mails die je ontvangt na inschrijving kun je onderaan klikken op de knop ‘afmelden’. Of mail naar team@beanengineer.nl.