1 Start
Aanmelden
Be an Engineer helpt je bij jouw zoektocht in de techniek. We vragen je om een intakeformulier in te vullen met jouw personalia, werkervaringen, verwachtingen. Ook vragen we om je cv te uploaden. Mocht je nog twijfelen of aanvullende vragen hebben dan kan je die aan Be an Engineer stellen.
1 Start
2 Informatiesessie
DEELNAME INFORMATIESESSIE
Tijdens de informatiesessies vertellen we je wat Be an Engineer voor jou kan betekenen, zodat je meer grip krijgt op de mogelijkheden die er zijn in de technische branche. Daarnaast helpen we je meer inzicht te krijgen in de verschillende opleidingsmogelijkheden en aangesloten bedrijven.
2 Informatiesessie
3 Meet & Match
Meet & Match
Het is belangrijk dat jij je verder oriënteert op het soort baan en opleiding dat je voor ogen hebt. Om dit proces te versnellen zorgen we ervoor dat je tijdens de Meet & Match met verschillende technische bedrijven in gesprek komt. Na de Meet & Match kan je verder praten met de bedrijven waarmee je een match had of waar je meer van zou willen weten. Wij begrijpen dat je van te voren niet weet welk bedrijf het beste bij jou past of welke opleiding je wil gaan doen. Juist daarom moedigen we je aan om met meerdere bedrijven te praten om zo de beste match te vinden.
3 Meet & Match
4 KENNISMAKINGSGESPREKKEN
KENNISMAKINGSGESPREKKEN
Als het goed gegaan is heb je bij de Meet & Match één of zelfs meerdere interessante bedrijven gevonden. Je maakt een afspraak om kennis te maken en jouw ambities en mogelijkheden binnen het bedrijf te bespreken. Samen kijk je of jouw wensen en verwachtingen overeenkomen met die van het bedrijf en of jullie verder willen praten. Jij bent zelf in de regie bij dit proces en regelt de afspraken en onderhoudt het contact met je nieuwe werkgever.
4 KENNISMAKINGSGESPREKKEN
5 AANGENOMEN
AANGENOMEN
Heb je het proces met een positief resultaat doorlopen en is er sprake van een definitieve arbeidsovereenkomst? Dan ben je aangenomen en kan je klaar gaan maken voor een start met betaald leren & werken. Dit is het moment dat jij je inschrijft voor de deeltijdopleiding naar keuze in overleg met je nieuwe werkgever. Het advies is om je meteen in te schrijven. Hogescholen zijn zeer strikt met inschrijfdata.
5 AANGENOMEN
6 START LEREN & WERKEN
START LEREN & WERKEN
Vergeet bij de inschrijving voor de hogeschool niet om ervoor te zorgen dat jouw werkgever de factuur krijgt en dat de factuur betaald moet zijn voordat jouw opleiding begint. Vaak hebben bedrijven minimaal 30 dagen nodig om een factuur te betalen, vraag dit na bij jouw nieuwe werkgever. Eenmaal aan de slag ziet je week er als volgt uit: je werkt vier dagen en je gaat één dag per week naar je opleiding. Daarnaast heb je zelfstudie-uren, zo’n 12-16 uur per week. Het grootste voordeel is dat je de theoretische kennis direct in de praktijk kan toepassen en je na je studie een aantal jaar werkervaring op je cv hebt.
6 START LEREN & WERKEN