Banen

CARRIÈRE IN TECHNIEK

Technologische vernieuwingen, zoals digitalisering gaan razendsnel. Ook de banen en beroepen ontwikkelen zich in een snel tempo. Voor talent is er daardoor volop kans om door te groeien.

leven lang ontwikkelen

Van klimaatneutraal en energietransitie tot digitalisering. Ze doen allemaal een beroep op engineers voor het bedenken van oplossingen. Een baan in de techniek is divers en breed. Je kunt je blijven ontwikkelen.

betaald leren & werken

Je kunt nu ook op hbo-niveau leren & werken. Be An Engineer heeft een landelijke dekking en een divers aanbod van opleidingen voor betaald leren & werken. Ontdek welke opleiding bij jouw wensen past.  

WAT IS HET AANBOD VAN BE AN ENGINEER?

Het traject Be an Engineer matcht kandidaten die nog geen technische opleiding hebben met bedrijven. De combinatie van leren en werken maakt dit mogelijk. Zo vervullen bedrijven hun vacatures en krijgen ze ook nog eens de frisse blik van kandidaten die een ander pad hebben bewandeld. Kandidaten krijgen de kans om in te stromen in de techniek en gaan leren en werken tegelijk.

Be an Engineer is toegankelijk voor alle technische sectoren, van bouw, industrie, installatiebranche tot en met energietechniek of civiele engineering. Er is een breed palet aan opleidingsmogelijkheden vanuit de aangesloten hogescholen. We blijven dit aanbod constant uitbreiden op basis van  behoeften uit het werkveld.

bouwmanager

De bouwmanager is verantwoordelijk voor alle zaken rondom de realisatie van bouw- en renovatieprojecten. Bouwmanagers nemen vaak ook deel aan de ontwerpfase. Als bouwmanager ben je verantwoordelijk voor de planning, organisatie en coördinatie van de bouwprojecten.

bim-modelleur

Met Building Information Modelling (BIM) krijg je grip op het hele bouwproces. Zo kan je met een 3D tekening zien of het ontwerp, de constructie en de installaties goed op elkaar aansluiten. De BIM-modelleur maakt deze ‘digital twin’.

calculator

Als calculator analyseer je de klantvraag en de daarbij behorende contractdocumenten. Vervolgens bereken je de kostprijsbegroting waarin aspecten als mensen, materieel en projectorganisatie worden meegenomen.

constructeur

Als constructeur ben je dagelijks bezig met constructieve vraagstukken. Deze vertaal je in een 3D model in AutoCad. Daarnaast spar je veel met collega’s en heb je ook contact met opdrachtgevers om hun wensen naar een model te vertalen.

contractbeheerder

Als contractbeheerder zorg je er onder meer voor dat afspraken in onderhoudscontracten worden nagekomen. Je ziet er ook op toe dat onderhoud op tijd en door de juiste monteurs wordt uitgevoerd.

energie technicus

Als energietechnicus werk je in een team met een projectleider en andere techneuten. Samen zorgen jullie ervoor dat het werk goed en vooral veilig wordt uitgevoerd. Het lezen van tekeningen, het maken van nieuwe verbindingen en het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden zijn hierbij van belang.

uitvoerder bouw

Als uitvoerder bouw ben je samen met andere uitvoerders verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van projecten en het dagelijks leidinggeven aan een uitvoeringsteam. Het handhaven van regelgeving en veiligheidsvoorschriften zijn bij jou in goede handen.

tekenaar

Als tekenaar zorg je ervoor dat ontwerpen worden uitgetekend en van details voorzien. Vaak gebruik je hiervoor AutoCad. Je werkt gedetailleerd en zorgvuldig om tot een tekendossier te komen.

PROJECTBEGELEIDER

Als projectbegeleider is het jouw taak om het gehele proces, zowel het commerciële proces als het uitvoeringsproces van projecten te begeleiden. Je stuurt het projectteam aan en leidt je projecten in juiste banen. Deze rol komt in alle branches voor.

WERKVOORBEREIDER

Als werkvoorbereider ben je de spil in het projectteam. Collega’s, leveranciers en opdrachtgevers kunnen bij jou aankloppen. Zowel tijdens de projectvoorbereiding als bij de uitvoering is jouw rol van belang om het project soepel te laten verlopen.