Betaald Leren & werken op hbo-niveau

Ik ben een kandidaat

Heb je affiniteit met techniek? Met Be an Engineer start je met betaald leren & werken.

Ik ben een bedrijf

Zoek jij divers talent? Be an Engineer is er voor jou. Wij brengen jou in contact met kandidaten.

Ik wil partner zijn

Wil je ook mee helpen? Ontdek hoe jij kan aansluiten bij Be an Engineer. Samenwerken is de toekomst!

Talent voor de toekomst

Be an Engineer vindt talent voor de toekomst! Het initiatief Be an Engineer bundelt de krachten van overheden, brancheverenigingen, bedrijven en kennisinstellingen. Samen zetten we ons in voor het werven van meer technisch talent. Door deze samenwerking kunnen we een grotere bijdrage leveren aan een duurzame wereld.  

Be an Engineer helpt om meer mensen op te leiden tot technici en creëert een omgeving waarin leven lang ontwikkelen onderdeel wordt van werken. Door krachten te bundelen, kunnen we de benodigde transities in de arbeidsmarkt versnellen.

ervaringen

7

hogescholen

4

opleidingsvormen

48

opleidingen

100%

klaar voor de toekomst

duurzaamheid

Techniek is breder dan je denkt! Voor de klimaatopgave speelt techniek een belangrijke rol. Engineers zijn van groot belang voor het bedenken en realiseren van duurzame oplossingen.

leven lang ontwikkelen

Het belang van blijven leren neemt toe! Opleiden voor één beroep is iets wat niet meer bestaat. Omscholen en bijscholen is daarentegen niet meer weg te denken. We helpen bedrijven om leven lang ontwikkelen een plek te geven in hun organisatie en anders tegen talent aan te kijken.

diverse banen

Wellicht denk je bij techniek aan werken op een bouwplaats? Of aan een elektrotechnicus? Met een technische opleiding kan echter veel meer dan je denkt. Zo kan je bijvoorbeeld aan de slag als BIM-modelleur, energie-adviseur, technisch tekenaar en werkvoorbereider.

divers talent

Iedereen is welkom bij Be an Engineer. Werkenden, statushouders en havisten zijn welkom! Het belangrijkste voor Be an Engineer is affiniteit met techniek. Instromen kan vanuit een (bij)baan of als werkzoekende. Doorstromen kan ook vanuit de havo, vwo of mbo niveau 4. Betaald leren & werken maakt instromen mogelijk voor iedereen!